Guide: Sådan kommer man i gang med små investeringer

Det kan være lidt skræmmende at komme i gang med investeringer, hvis man ikke har helt styr på, hvad man laver. Af denne grund kunne det være en fordel at prøve sig frem med små beløb eller spillepenge. I denne artikel kommer vi dog til at fokusere, hvordan du kommer i gang med små investeringer. Du behøver altså ikke smide store beløb over 10.000 kroner ind i investeringer hver gang, selvom folk oftest siger det.

Lad os starte med at forklare, hvorfor mange siger, at du helst skal investere mere end 10.000 kroner ad gangen. Der er nemlig noget, der hedder kurtage. Kurtage er noget, du betaler, når du køber eller sælger en aktie. Kurtagen betales til platformen, og den er oftest en procentdel af beløbet (eller et fast beløb, hvis du er under et vis beløb). For at kurtagen ikke “æder” al din fortjeneste, så investerer man større beløb, så kurtagen bliver en mindre procentdel af det i alt investerede beløb. Køber du en aktie for 100 kroner og betaler kurtage på 30 kroner, så skal den stige rimelig meget, før du tjener penge på den. Husk der er også kurtage ved salg.

Skal du derfor ned i de helt små beløb, så giver det ikke altid mening at starte med aktie – netop på grund af kurtagen, som vi beskrev i det forrige afsnit. Hvis du kigger på kryptovalutaer, så er der oftest et meget lavt minimumsbeløb, du skal købe for. Derudover er gebyrerne altid en procentdel af beløbet i stedet for et minimalt fast beløb som ved aktier. Det kunne måske være et sted, du kunne starte med investeringer generelt. Bitcoin kunne være en idé, og du kan tjekke prisen på en bitcoin. Du skal dog vide, at du ikke bør investere flere penge i kryptovaluta (og generelt alt andet), end hvad du kan tåle at miste. Det kan nemlig gå meget hurtigt ned, og så har du mistet alle dine penge. Læs alle informationer på den hjemmeside, du vælger at investere igennem.
Comments are Closed