Få hjælp til at arrangere en begravelse af en støttende bedemand

Døden er et vanskeligt emne at tale om, men det er blevet mere og mere almindeligt i den seneste tid. Med de sociale mediers fremkomst er døden blevet bragt frem i offentlighedens søgelys. Begravelsesforretninger har oplevet en stigning i efterspørgslen efter deres tjenester, da folk nu er mere opmærksomme på, hvad de tilbyder, og hvor hjælpsomme de kan være i denne svære tid. Hvis du eller en, du kender har brug for hjælp til at arrangere en begravelse, er der her nogle ting, du bør overveje

1) Kend dit budget

De færreste tænker over det, men det er ikke helt omkostningsfrit at arrangere en begravelse, der er detaljer som kiste og urne og gebyrer og kørsel, man skal betale. Derfor er det vigtigt at have et budget i tankerne fra starten. En bedemand vil mere end gerne hjælpe dig med at holde dig inden for dit budget og finde overkommelige løsninger til alle dine behov.

2) Vælg mellem kremering eller begravelse

En kremering er, hvor den afdøde bliver brændt i kisten, man har valgt, en begravelse er, hvor den afdøde begraves i kisten i jorden. Begge har deres egne fordele, så det er vigtigt at vælge, hvad der er det rigtige for dig og din familie. Det kan være op til familien, hvis den afdøde ikke selv har bedt om et ønske.

En bedemand vil kunne diskutere begge muligheder med dig i detaljer og hjælpe dig med at træffe den beslutning, der er bedst for dig og den afdøde.

3) Sted, hvor begivenheden skal finde sted

Find ud af, hvornår du ønsker, at begravelsen skal finde sted henne. Oftest vælger familien den tilknyttede kirke, som har en eller anden form for relation til den afdøde. Det kan også være den kirke, den afdøde besøgte sidst, eller den kirke, hvor han/hendes familie ligger begravet. Det er valgfrit, og det er op til familien, om det skal være en ren praktisk løsning eller en mere spirituel løsning.

Du kan vælge at støtte din lokale bedemand. Så hvis du bor i Storkøbenhavn, så Svane Begravelse er din lokale bedemand i Vallensbæk.

4) Find en dato

Book en dato hos den bedemand, du har valgt så hurtigt som muligt, især hvis du ønsker en bestemt dato eller et bestemt tidspunkt. De vil forsøge at arbejde med din tidsplan og finde det bedste tidspunkt for alle involverede parter.

Dette er blot nogle af de ting, du skal tænke på, når du arrangerer en begravelse. En bedemand er der for at støtte dig gennem denne vanskelige proces og gøre det så nemt som muligt for familien til at håndtere tabet.

5) Hvem skal deltage?

Man skal også huske at informere familie, pårørende og venner til den afdøde. De skal have et valg, om de vil komme og sige det sidste farvel. Det kan være svært at komme ud til alle igennem de sociale medier, som mange gøre i dag, og derfor kan man overveje at sætte en annonce i avisen.

Husk at skrive i annoncen, hvem den afdøde er, hvornår ceremonien finder sted og hvad tid. Mange vælger at holde en lille sammenkomst efter ceremonien, så man kan få snakket og set hinanden i øjnene.
Comments are Closed