Er du klar til at afgive din stemme?

Nu er folketingsvalget udskrevet og det er på tide at blive afklaret med hvilken regering vi ønsker og hvor vi dermed skal sætte vores stemme den 1. november. Men hvor god en forståelse har vi egentlig for partierne og kandidaterne, hvad står de for og hvad vil de kæmpe for? Og hvem er vi egentlig mest enige med? 

Første gang til at stemme?

Hvis det er første gang at du skal sætte dit kryds i stemmeboksen, så kan der være meget at læse op på, for hvem er de forskellige kandidater og hvad står de nu lige for? Går du ikke meget op i samfundsfag og politik kan det virke håbløst at finde sin egentlige holdning frem, men det skal ikke være en årsag til at stemme blankt.

Første trin til at blive klar til valget er ved at læse op på folketingskandidaterne, du kan her finde alle folketingskandidater og læse om præcis den person og det parti du vil blive klogere på. Her kan du blive klogere på kandidaterne samt de mærkesager som de står med. Herefter kan du overveje din enighed med vedkommende og snart ved du hvem du deler flest holdninger med.

Følg med i folketingsvalget

Der sker en del fra at folketingsvalget bliver udskrevet til at vi skal sætte vores kryds, derfor kan du her finde en folketings blog, en blog fra folketinget vedrørende kandidaterne og alle partierne. Her har du mulighed for at finde alle kandidaterne til hvert parti som er i landet, derudover kan du læse om selve partierne. Det er en oplagt ide først og fremmmest at blive klogere på partierne og finde ud af hvor de står, hvem er venstre og hvem er højre. 

Snart vil du være klar til at sætte dit kryds og have en indflydelse på det danske samfund og landet du bor i. Din stemme har indflydelse, derfor bør du gøre hvad du kan for at afgive din stemme med seriøsitet og håb. I alt fald har du en stemme så brug den og bliv klogere på det danske samfund.
Comments are Closed