Begravelse i Mormonkirken: Traditioner, Riter og Protokoller

Begravelsen er en vigtig begivenhed, der markerer en persons liv og død. Mormonkirken har en række traditioner, riter og protokoller, der er unikke for deres trossamfund. I denne artikel vil vi udforske begravelser i Mormonkirken og deres forskelle fra andre trossamfund.

Hvad er Mormonkirken?

Mormonkirken, også kendt som Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, er en kristen trossamfund, der blev grundlagt i 1830 af Joseph Smith i USA. Mormons bog er deres hellige skrift, som indeholder historier, åbenbaringer og prædikener, der formidler deres lære og praksis.

Mormonkirken og Begravelse

Begravelse i Mormonkirken er en ceremoni, der er fyldt med traditioner og riter. Mormonkirken har en klar protokol for at respektere og ære de døde, såvel som at trøste de efterladte. Her er nogle af de traditioner og riter, der er forbundet med begravelser i Mormonkirken:

Forberedelse til Begravelse

Før en begravelse kan finde sted, er der flere ting, der skal gøres. Først og fremmest skal familien kontakte en biskop fra den lokale mormonmenighed for at planlægge begravelsen. Biskoppen vil diskutere detaljer om ceremonien, herunder hvor og hvornår begravelsen vil finde sted, og hvilke ritualer og sange der vil blive inkluderet.

Efter planlægning af begravelsen skal kroppen forberedes til ceremonien. En specialist fra mormonmenigheden vil vaske og balsamere kroppen, klæde personen i en hvid eller lys dragt og lægge personen i en kiste.

Begravelsesritualer

Begravelsesritualerne i Mormonkirken varierer afhængigt af, hvor i verden begravelsen finder sted. I USA starter begravelsen typisk med en visning, hvor venner og familie kan besøge kisten og betale deres respekt. Derefter følger en ceremoni, hvor en biskop vil sige nogle ord om den afdøde og deres liv. Kirkekoret vil synge salmer, og venner og familie kan dele minder og historier om den afdøde.

Efter ceremonien følger en procession, hvor kisten føres til gravstedet. Her vil en biskop læse nogle ord, og kisten vil blive sænket ned i jorden. Kirkekoret vil igen synge salmer, og ceremonien slutter med en bøn og velsignelse fra biskoppen.

Reception efter Begravelsen

Efter begravelsen er det almindeligt at have en reception for at mindes den afdøde. Mormonkirken tillader normalt ikke alkohol ved deres receptioner, da de tror på at opretholde en sund og sund livsstil
Comments are Closed